Ποιοι είμαστε
Δρ. Παυλίνα Ψυχούλη
Η Δρ. Παυλίνα Ψυχούλη είναι η Συντονίστρια και Επίκουρη Καθηγήτρια του BSc Προγράμματος Εργοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ολοκλήρωσε το βασικό της πτυχίο στο Τμήμα Εργοθεραπείας στα ΤΕΙ Αθήνας το 2001. Κατόπιν, έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα πάνω στη «Νευρολογική Αποκατάσταση» από το Brunel University του Λονδίνου και ολοκλήρωσε την διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Southampton της Αγγλίας με θέμα «Τροποποιημένη μορφή Constraint Induced Movement Therapy (CIMT) σε παιδιά με εκ γενετής εγκεφαλική παράλυση». Έχει εκπαιδευθεί κλινικά πάνω στην εφαρμογή του CIMT από τον ιδρυτή της θεραπείας, Prof. E. Taub και την ομάδα του, στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Birmingham των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Η Δρ. Π. Ψυχούλη επιτέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Εργοθεραπείας, του ΤΕΙ Αθήνας, από το 2008-2015. Το 2015 ανέλαβε τη συγγραφή, διεύθυνση και συντονισμό του πρώτου για την Κύπρο, Προγράμματος BSc Εργοθεραπείας στο ΕΠΚ που συνεχίζεται έως σήμερα.
Η κλινική της εμπειρία με πληθώρα νευρολογικών περιστατικών ξεκίνησε από το 2001 και περιλαμβάνει την επιστημονική συνεργασία με διάφορους κλινικούς χώρους, όπως η ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας, η Παιδιατρική Κλινική «Μητέρα» κ.α.
Το ερευνητικό της ενδιαφέρον αφορά την αποτελεσματικότητα νέων θεραπειών αποκατάστασης, σχεδιασμένων με γνώμονα τα κριτήρια των σύγχρονων θεωριών κινητικής μάθησης. Ιδιαίτερο ερευνητικό στόχαστρο αποτελεί η κινητική αποκατάσταση των άνω άκρων μέσα από την εφαρμογή εντατικών θεραπευτικών πρωτοκόλλων.
Κα Νεφέλη Παπασαλούρου
Η κα Νεφέλη Παπασαλούρου ανήκει στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Προγράμματος Εργοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Ολοκλήρωσε το βασικό της πτυχίο στο Τμήμα Εργοθεραπείας στα ΤΕΙ Αθήνας το 2014.
Κατόπιν, έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα πάνω στη «Γνωστική Νευροαποκατάσταση» στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η κλινική της εμπειρία με νευρολογικά περιστατικά ξεκίνησε από το 2014 σε κλινικούς χώρους στην Αθήνα.
Εργάζεται ως Κλινική Εκπαιδεύτρια από το 2019 και έχει αναλάβει πρακτικές ασκήσεις φοιτητών τόσο δια ζώσης στο Εργαστήριο Εργοθεραπείας Plasticity όσο και εξ’ αποστάσεως στα πλαίσια προγραμμάτων τηλε-υγείας.